22 november 2016

De Schans op Omroep Brabant

In het voorjaar hebben onze tweedejaars leerlingen (nu derdejaars), deelgenomen aan opnames van het televisieprogramma Medi@Battle. Dit programma is gemaakt door Marres Producties BV in opdracht van Omroep Brabant en Cubiss. De uitzending van het programma staat gepland op 2 december om 19.05 op Omroep Brabant.

De MediaB@ttle is een educatieve quiz over mediawijsheid. De quiz is ontwikkeld om een impuls te geven in het voortgezet onderwijs op het gebied van mediawijsheid. Hierbij staat slim zoeken boven parate kennis. De leerlingen die het meest wijs omgaan met media, winnen de wedstrijd. De quiz draagt bij aan het ontwikkelen van de competenties die nodig zijn om actief en bewust deel te kunnen nemen aan de mediasamenleving. Centraal staan onder andere vragen als: ‘Hoe kun je efficiënt zoeken op internet?’, ‘Hoe betrouwbaar is de informatie op internet?’ en ‘Hoe kun je er voor zorgen dat je privacy niet geschonden wordt?’

De quiz is gestart met drie klassen. Na de eerste ronde ging één klas door naar de tweede en derde ronde. Het programma wordt uitgezonden iedere vrijdag om 19.05 uur op Omroep Brabant. De uitzendingen worden het hele weekend herhaald en zijn daarna nog te zien op www.omroepbrabant.nl/uitzendinggemist. Wilt u op de hoogte blijven van de Medi@Battle dat kan via:Instagram (Cubiss MediaB@ttle). Volg Cubiss ook via Twitter (@Cubiss) of bezoek onze website: www.cubiss.nl. En in het kader van mediawijsheid: wees vrij om uw reacties via social media te plaatsen en gebruik dan #mediabattle!

Producent Marres Producties BV heeft met respect en een positieve insteek de kinderen in beeld gebracht. Wij zijn trots op onze leerlingen en vinden onze deelname geslaagd.